Begur i les seves platges

No hi ha dubte: la Costa Brava està plena de petites meravelles. Aquesta vegada, ens anem cap a Begur i les platges del voltant!

Sa Riera, que deu el seu nom al curs d’aigua que desemboca en la mar, és el punt de partida. En la llunyania, puc apreciar les Illes Medes des de la terrassa de l’hotel. Sa Riera sempre ha estat un poble de pescadors. Algunes de les seves cases, que encara es troben gairebé intactes, són el testimoni d’un passat encara viu avui en dia. De fet, una part de la platja està ocupada per embarcacions d’esbarjo.

Des de Sa Riera, podem començar l’expedició. Faig una passejada en direcció nord pel Camí de Ronda, fins arribar a la Platja del Racó. Cal enfilar-se escales amunt al llarg dels penya-segats per arribar a l’Illa Roja, una platja nudista reconeguda internacionalment. Aquesta platja es caracteritza per un gran penyal rogenc que denomina la cala.

Roca Negra

Roca Negra

Tornem a Sa Riera per recuperar forces abans d’emprendre el camí novament, aquest cop cap al sud. El Camí de Ronda voreja la mar cap a la reserva natural de Ses Negres, però, a la fi del camí, topa amb la carretera que porta a la petita cala d’Aiguafreda. Aquesta cala està freqüentada sobretot per bussejadors, ja que els fons marins del voltant són particularment rics en fauna i flora.

La propera cala, Sa Tuna, és la meva preferida. Vorejo les cases que es troben al darrere de Sa Tuna per entrar al poble pesquer. Aquí l’ambient és més íntim, el poble és pur encant. Un gran penyal protegeix la petita cala i forma allò que Josep Pla anomenava «un mar de butxaca».

A la costa de Begur trobem la sorra fina i clara de la platja d’Aiguablava. Prenc de nou el Camí de Ronda: pujant i baixant escales, caminant entre els pins, travessant els túnels, passant entre les casetes,… El camí em porta cap a les cales més amagades de Fornells: la cala de n’Estasia, Malaret i el Port Esclanyà. La Platja Fonda, al nord de Fornells (a la qual es pot accedir baixant alguns esglaons), és molt més extensa i es composa d’una sorra fosca i densa.

Només em queda presentar-vos Begur. Els carrerons d’aquesta ciutat daurada, construïda dalt d’un turó, són plens de restaurants de marisc i de torres molt antigues. Els nombrosos edificis construïts a l’antic estil colonial, el traçat i el perfil dels carrers de la vella ciutat són el testimoni d’una llarga i intensa història.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *