Tavascan i la comarca del Pallars

Us preguntareu per què escollir Tavascan, que es troba a aproximadament tres hores en cotxe de Barcelona, quan hi ha estacions d’esquí més properes? Doncs bé, és simplement per anar en busca de la neu! No serà gens fàcil bufar les espelmes sobre una gran catifa blanca aquest any, però tot i així me’n vaig ben decidida cap a l’estació de Tavascan, situada a l’extrem del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Puc dir que m’han aconsellat molt bé i que la decisió ha estat d’allò més encertada perquè, a tan sols uns kilòmetres de l’hotel ja començo a veure com cauen els primers flocs de neu; tanmateix ara ja és fosc i fa massa fred per a fer una visita nocturna. Hauré d’esperar fins demà.

Som-hi! La llum natural que entra a l’habitació em desperta i m’abrigo bé per sortir. M’esperen deu kilòmetres de desnivells per arribar a les pistes, així que aquest cop no em puc desentendre de posar les cadenes. A veure, ben mirat, segons les il·lustracions del manual d’instruccions, no sembla tan difícil… Llàstima que el kit no inclogui també un parell de guants! No em trobo amb cap altre cotxe abans d’arribar a l’estació de Tavascan – Pleta del Prat,  de manera que puc admirar el paisatge nevat que em rodeja al llarg de tota la sinuosa carretera.

Tavascan – Pleta del Prat disposa d’unes pistes d’esquí de gran qualitat, que han estat traçades recentment. L’itinerari d’aquestes pistes, que es pot seguir pujant la muntanya, condueix fins al Mirador del Corbiu. Tota aquesta zona està completament aïllada de les aglomeracions i és magnífic estar en contacte amb la natura i descobrir els paisatges de muntanya i d’hivern. Es respira un aire tan pur en el silenci dels boscos nevats!

Aquesta escapada és una bona ocasió per a visitar una mica la comarca del Pallars, de manera que passo per alguns poblets, com ara Lladorre, Boldís Sobirà, Boldís Jussà, Lladrós, entre d’altres, tots ells situats a una gran altitud. També faig una parada en una altra estació d’esports d’hivern que es troba a prop de Tavascan, però que està més orientada cap a l’esquí alpí; es tracta de l’estació Port Ainé.

Els paisatges que van desfilant davant els meus ulls en el camí de tornada a Barcelona són preciosos, i val molt la pena fer alguna paradeta. Per exemple, just abans de la boca d’un túnel, s’obre un camí antic que amaga un petit tresor: el Congost de Collegats. Deixaré que ho trobeu vosaltres mateixos, però us asseguro que no us decebrà! La resta de l’itinerari el trobareu comentat a peu de foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *