El celler Güell del Garraf

Amb la ferma decisió d’explorar totes i cadascuna de les obres de Gaudí, em dirigeixo cap al Garraf. El Garraf, que es troba a uns vint kilòmetres de Barcelona, és l’ indret on l’arquitecte va dissenyar un edifici que s’integra perfectament en el paisatge rocós de la zona: el celler Güell.

Seguint la carretera que voreja la mar en direcció al Garraf, i justament després d’un revolt, descobreixo un edifici molt particular que té forma de prisma triangular i una coberta inclinada a dues aigües. No hi ha dubte, només podria tractar-se d’una obra de Gaudí.

Segueixo l’indicador del restaurant Gaudí Garraf per arribar al celler Güell. Avui en dia, l’edifici del celler està ocupat per aquest esplèndid restaurant i, malgrat que avui no puc quedar-me a tastar els menús que ofereixen, em prometo que tornaré de nou per gaudir encara millor d’aquest ambient tan agradable.

L’edifici de l’entrada és diferent a l’edifici principal, ja que no està construït amb pedra calcària, sinó amb maons. Es tracta de la porteria del conserge. El que més em crida l’atenció d’aquest edifici és la reixa de ferro forjat, que em recorda a una xarxa de pesca.

A diferència d’altres projectes, Gaudí va apostar per un sol material per a la construcció del celler Güell: la pedra calcària grisa del Garraf. D’aquesta manera, l’arquitecte aconsegueix integrar perfectament la seva obra en el paisatge de la comarca. El celler, concretament, es troba a tan sols 200 metres de la platja i al peu dels contraforts del massís.

Avui em distrec amb la part exterior de l’edifici: la llargària de la cresteria, les cobertes, la gran torre circular, les xemeneies i el mirador. Encara em costa d’imaginar com l’arquitecte va poder dissenyar aquesta perfecta distribució en cinc plantes, d’entre les quals dues són subterrànies.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *