El Palau Güell, la residència del mecenes

Amb la construcció del Palau Güell al barri del Raval, Antoni Gaudí exposa, un cop més, una de les seves obres arquitectòniques més esplèndides.

A diferència de les conegudes Casa Batlló i Casa Milà, el Palau Güell no crida l’atenció per la seva bellesa exterior, ans al contrari. Mentre que per a d’altres projectes que daten de la mateixa època Gaudí va fer servir colors intensos, per a aquest altre va utilitzar uns colors més aviat sobris, d’un estil clàssic. Haig d’alçar la vista al cel i veure les xemeneies de ceràmica per adonar-me que em trobo just davant de l’edifici. Em quedo meravellada mirant els detalls de ferro forjat i sobretot el fènix, que simbolitza el renaixement de la cultura catalana.

En entrar a dins, una escala monumental s’alça al meu davant. L’edifici consta de diverses plantes i està distribuït d’una manera més aviat senzilla. Començo la visita per la planta baixa i el subsòl, l’indret on es trobaven abans les cavalleries. El subsòl està construït amb maons únicament, mentre que la planta baixa compta amb un espai de recepció luxós.

Al pis de dalt descobreixo les habitacions que estaven reservades per a les activitats públiques de la família Güell. El saló principal requereix observar-lo atentament durant uns instants; la seva decoració és la més elaborada de tot el palau. A la planta següent es troben les habitacions privades de la família Güell, que van ser construïdes seguint uns patrons d’extrema racionalitat.

Per la rematada final, em dirigeixo cap a la terrassa. Aquest és l’espai més representatiu del palau i les seves xemeneies de ceràmica em recorden a aquells personatges que sembla que surtin del no-res. M’espera una magnífica panoràmica de la ciutat de Barcelona, vista des d’una perspectiva diferent.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina oficial del Palau Güell: http://palauguell.cat/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *