El vell Sarrià

El barri de Sarrià ocupa una gran superfície de la zona alta de la ciutat. Fins al segle XIX, aquest barri fou un poble independent però, amb el pas del temps, es convertí en una de las zones urbanes de la ciutat de Barcelona. La construcció de nous edificis va començar a fer ombra a les tradicions del districte però, malgrat tot, el barri va seguir –i segueix– mantenint aquell ambient de poble, amb els carrers angostos i les places construïdes al voltant de l’eix vertebral del carrer principal. Aquest és un barri agradable, envoltat d’espais naturals i d’edificis d’estil modernista, que es troba aïllat de les aglomeracions turístiques i de l’aldarull.

M’encanta vagar pels carrers de Sarrià i descobrir, entre carreró i carreró, petites placetes plenes d’encant, com ara la de Sant Gaietà, o la Placeta del Roser, un lloc ideal on reposar i gaudir de la dolça quietud del ritme de vida de Sarrià.

Al barri s’hi pot trobar una gran quantitat de boutiques exclusives i altres botigues d’alta gama situades, principalment, al Carrer Major de Sarrià. En aquest mateix carrer també es pot visitar algun dels prestigiosos restaurants i tastar els plats de la cuina tradicional. Per als amants de les patates braves, us recomano el famós Bar Tomàs. Malgrat que el local no pugui semblar gran cosa, les braves són d’allò més bones! Però si us ve de gust una bona paella, aleshores heu de visitar el restaurant El Vell Sarrià, situat en una masia de l’antic poble de Sarrià, que ofereix, a més a més, una excel·lent varietat de plats catalans tradicionals. Ara, això sí, l’arròs, en totes les seves variants, és el plat estrella. Jutgeu vosaltres mateixos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *